Wat is manuele therapie?

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is het verbeteren van de functionaliteit van je gewrichten maar ook het verbeteren van je houding en bewegingen. Zo zullen klachten die opgelost kunnen worden door manuele therapie vaak in de richting van specifieke pijn met uitstralingen liggen of in combinatie met beperkte bewegingsmogelijkheden.

Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is van huis uit een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een specialisatie voor manuele therapie heeft gevold. Je krijgt dus een vakbekwame fysiotherapeut met toegevoegde kennis en ervaring. Een manueel therapeut heeft extra kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Onze manuele therapeuten zijn dan ook uitstekend in staat om de oorzaak van je fysieke klachten te beoordelen. Net als bij elke vorm van therapie maken wij een op-maat-gemaakt behandelplan.

Behandelmethode manuele therapie

Een behandeling volgens manuele therapie heeft tot doel het beter laten functioneren van de gewrichten en tevens je houding en bewegingen te verbeteren. De manuele therapeut gebruikt hiervoor een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Het resultaat is vaak meteen merkbaar: direct na een afspraak ervaren onze patiënten vaak een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Toepassingen manuele therapie

Manuele therapie wordt met name toegepast bij de volgende klachten:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;

Behandeling manuele therapie in onze praktijk

Als je een gewricht slecht kunt bewegen of pijn hebt bij het bewegen kan manuele therapie de oplossing bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Wij kunnen vaak tijdens onze intake de vinger leggen op de oorzaak van jouw klachten en een individueel behandelplan opstellen. Dit programma bestaat behalve klachtenconstatering en fysieke behandeling uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. We geven je informatie en begeleiden over het totaalplaatje, specifiek op jou persoonlijk gericht. Onze manueeltherapeutische behandelingen vinden plaats in onze speciaal ingerichte praktijkruimte voor manuele therapie in onze overkoepelende praktijk in de Bilt.

Maak hier een afspraak bij De Praktijk in de Bilt

Klachten, pijn, bewegingsbeperking of twijfels over je fysieke toestand? Blijf er niet mee rond lopen. Maak een afspraak met onze ervaren therapeuten in De Bilt die klaarstaan met hun expertise en dat beetje persoonlijke aandacht dat prettig is bij zaken rondom gezondheid.

 

Maak hier een afspraak.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *