Wat is fysiotherapie?

Wat is fysiotherapie?

Het zogenaamde bewegingsapparaat van de mens zijn de spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan dit bewegingsapparaat. Onze praktijk voor fysiotherapie in de Bilt is gericht op het herstel van fysieke gezondheidsklachten die we met verschillende methodes kunnen toepassen. In De Praktijk hebben we met meerdere fysiotherapeuten onze krachten gebundeld om een breed scala aan behandelmethodes aan te kunnen bieden om voor elke unieke klacht een goede methode te vinden. Denk bijvoorbeeld aan specialistische fysiotherapieën als manuele therapie, dry needling of medical taping.

Welke klachten behandelt de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met beweging. Dit kan zijn een blokkade in de bewegingen maar ook pijn en blessures. Deze belemmering kan voortkomen uit de spieren of de gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een fysiotherapeut is opgeleid om het lichaam beter te laten functioneren en om pijn te verminderen. Daarnaast zijn er nog een aantal aanvullende opleidingen die de kennis en behandelingsmethodes van een fysiotherapeut kan uitbreiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan manuele therapie, waarbij er dieper in wordt gegaan op de wervelkolom.

 Fysiotherapeuten behandelen in principe alle klachten die met bewegen te maken hebben. Bijvoorbeeld:

 • artrose
 • enkelletsel
 • hernia
 • klachten aan arm, nek of schouder
 • rugklachten
 • blessures
 • reuma

Wordt fysiotherapie vergoed door zorgverzekeraars?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Niet in alle gevallen krijg je de consults en behandelingen vergoed. Wat je wel of niet vergoed krijgt hangt van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie krijgt af. Je kunt je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet bij de basisverzekering hoort.

Onze praktijk in De Bilt

De fysiotherapeuten in onze praktijk zijn erop gebrand voor elke patiënt en klacht de beste methode te vinden. Met trots kunnen wij dit verwezenlijken door onze gebundelde krachten en met onze eigen oefenzaal. Daarnaast zijn wij verbonden met andere specialisten zoals personal trainers en voedingsdeskundigen om je voor het totaalplaatje altijd door te kunnen sturen naar diegene die je verder helpt. Onze behandelingen duren tussen 30 en 60 minuten. Tijdens een behandeling werken we in onze behandelkamers of onze eigen oefenzaal die bij de praktijk zit.

Maak een afspraak bij De Praktijk in De Bilt

Herken je jouw klachten in het bovenstaande rijtje? Of heb je andere klachten en wil je een lichamelijke check doen met een van onze fysiotherapeuten? Geef je lichaam de aandacht die het verdient, dan doen wij dat ook. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar met expertise en een stukje persoonlijke aandacht voor een gezond en fit bewegingsapparaat.

 

Maak hier een afspraak.

 

 

1 antwoord
 1. Sarah
  Sarah zegt:

  Bedankt voor deze heldere uitleg over fysiotherapie. Ik kwam laatst verschillende begrippen tegen en wist daarom niet meer precies wat fysiotherapie is. Het gaat bij fysiotherapie dus specifiek om het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *