Sara Vanderzwaag

Sinds 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als fysiotherapeute.
Door mijn eigen sportervaring in de rugby ben ik onder de indruk geraakt van wat het menselijke lichaam zowel lichamelijk als psychisch aankan.

Expertise

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij De Praktijk De Bilt. Tijdens mijn werk in De Bilt heb ik een aantal aanvullende cursussen gevolgd o.a. de psychosomatiek master module; burn-out interventies, schouder problematiek bij Bergman, Mindfulness en Dry Needling. Deze cursussen en mijn opleiding tot fysiotherapeute gebruik ik om een totaal behandeling samen te stellen voor de patiënt.

Tijdens verschillende opleidingen en werkervaringen, heb ik veel gewerkt met patiënten met chronische pijn, revaliderend van auto-, en werkgerelateerde ongelukken, oncologische patiënten en daarbij ook veel gewerkt met sport specifieke revalidatie cliënten. Bij deze revalidatie gaat het niet alleen om de fysieke klachten maar ook om psychosociale klachten.

Daarnaast geef ik behandelingen voor vrouwen die kampen met postpartum klachten. Hierin gaan we samen aan de slag om het gat op te vullen die ontstaat na een bevalling wanneer de moeder de zorgen van voor de bevalling niet meer aanwezig zijn. Je lichaam is weer van jezelf! Hoe spam je weer aan? Hierin is een stuk training van het lichaam en het leren omgaan met een postpartum/postnatale lichaam in opgenomen. Ook kijken we samen naar het geestelijke deel en praten we over de verandering van het lichaam die een bevalling met zich meebrengt.

Mijn behandelingen kenmerken zich door een mix van een hands-on behandeling, zoals mobiliseren en dryneedling en met daarbij trainingen/oefeningen en stress behandelingen. Ik kijk naar de persoon en wil hierin alle elementen aanpakken van lichaam en geest daarbij altijd in achtneming wat voor de patiënt het belangrijkste is. Samen zorgen we ervoor dat jij je persoonlijke doelstelling behaald.

  • Psychosomatische klachten
  • Post-partum gerelateerde problematiek
  • Oncologie
  • Klachten nek/schouder/arm
  • Dry needling
  • Sportgerelateerde revalidatie

Wil je een afspraak maken? Vul onderstaand contact formulier in en laat mij weten hoe ik je kan helpen!

Mail ons