Alexandre Innavong

Sinds 2012 podotherapeut; en sinds jongs af aan geïntrigeerd geweest door de veelzijdigheid van de mens, en de kracht van het menselijk lichaam.

Opgegroeid in de bergen van de Provence (vandaar de spelling van mijn naam), ben ik op jonge leeftijd in aanraking gekomen met verschillende sporten en activiteiten. Hiken, klimmen, skieën, canyoning of zelfs simpelweg vissen; je had overal je benen en voeten hard nodig. En het menselijk lichaam; wat een perfect ontworpen machine!

Na het afstuderen ben ik begonnen met de zoektocht naar verdieping binnen de (bio)mechanische kant van ons “o-zo-mooie” bewegingsapparaat. Eerst door Fysiotherapie te studeren(Avans Hogeschool Breda), gevolgd door Podotherapie (Fontys University of Applied Science, Eindhoven) en vervolgens Manuele therapie (SMTU Utrecht).

Ik heb veel ervaring op mogen doen binnen een grotere praktijk voor podotherapie, waar ik veel heb geleerd door verschillende functies binnen de organisatie te bekleden. Daarnaast heb ik als podotherapeut gewerkt in diverse wijken in Amsterdam en Utrecht, met uiteenlopende populaties.

Ook heb ik aardig wat langere reizen mogen meemaken, wat me een bredere blik heeft gegeven op de mens als geheel. Langzaam ben ik meer aandacht gaan besteden aan het belang van de mindset en het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam.

Ik ben een grote fan van de multidisciplinaire aanpak in de zorg; ik zoek de samenwerking met andere specialisten graag op en ik ben ervan overtuigd dat complexe (keten)klachten alleen kunnen worden verholpen door er met verschillende brillen naar te kijken.

Sinds 2023 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging in de vorm van een eigen praktijk in de Bilt en Oog in al; Oog voor voeten.

Daar doe ik dagelijks mijn best om u klachtenvrij te krijgen!

Wil je een afspraak maken? dit kan online via deze link